27 Ocak 2016 Çarşamba

FIRINSIZ ÇİKOLATALI PASTA

3. Bölüm: Fırınsız Çikolatalı Pasta

Merhabalar... Sizlerle bu bölümde, yapımı en fazla 15 dakika süren, olağanüstü lezzetli ve fırın gerektirmeyen bir pasta tarifimi paylaşmak istiyorum. 


MALZEMELERİMİZ:

Tabanı için:
1 paket yulaflı bisküvi
1 çorba kaşığı dolusu kakao
1 çorba kaşığı dolusu şeker
60 gr. tereyağı (3 çorba kaşığı dolusu) 
Az limon kabuğu rendesi ve 1 kaşık limon suyu

Kreması için:
200 ml. (1 paket) krema 
200 gr. çikolata (ben 160 gr. bitter 40 gr. beyaz çikolata kullandım) 
1 çorba kaşığı Nescafé (içmek için hazırladığınız kahveden 1 kaşık) 
1 pinçik tuz (çok az, parmağınızın ucu ile)

Üstü için:
1/2 bardak fındık
1/2 bardak kuru meyve (ben kuru yaban mersini kullandım) 

YAPILIŞI:
- İlk olarak fındıkları tavada 5 dakika kavurun ve bir kenara alın.
- Aynı tavada tereyağını eritin.
- Bisküvileri blendırdan geçirin. Kakao, şeker ve erimiş tereyağını ekleyip tekrar karıştırın. Az limon kabuğu rendeleyip, 1 çorba kaşığı kadar limon suyu sıkın ve son kez blendırda karıştırın. 
- Karışımı, tabanı çıkabilen bir tart kalıbına ya da istediğiniz küçük boy bir kalıba alın ve bir kaşık yardımı ile yayın. Düz taban bir kasenin ya da bardağın dibi ile sıkıştırarak kalıba yerleştirin. Kenarlarını 3 cm. yüksek bırakın.
- 5 dakikalığına buzdolabına koyun.

- Aynı tavada krema, çikolata, Nescafé ve bir pinçik tuzu sürekli karıştırarak, çikolata tamamen eriyene kadar pişirin ve ocağın altını kapatın!
- Daha önce kavurduğunuz fındıkları ve kuru meyveyi, blendırdan geçirin. 
(büyük taneli kalsın)

- Tabanı dolaptan alın. Üstüne kremayı döküp, kalıbı elinizle hafifçe döndürerek güzelce her tarafına yayın. Bir iki kez tezgaha hafifçe vurarak, varsa hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.
- Üstüne fındık ve kuru meyvaları elinizle serpiştirin. Kalıbı, tezgaha bir iki kez daha hafifçe vurduktan sonra, üstünü alüminyum folyo ile kaplayıp, buzdolabında en az 3 saat bekletin, dilimleyerek servis edin. 

Bir gece boyunca dolapta beklettiğinizde lezzetler birbirine çok daha iyi karışacağı için, bir gün önceden hazırlamanızı öneririm.

HAZIR :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder