20 Şubat 2016 Cumartesi

MUZLU BONBONLAR

13. Bölüm: MUZLU BONBONLAR

Merhabalar... Sizlere bu bölümde suçluluk duymadan yiyebileceğiniz bir tatlıyı kolayca nasıl hazırlayacağınızı göstermek istiyorum.
İçi yumuşacık- dışı çikolata kaplı, zahmetsiz Muzlu Bonbonlar :)

MALZEMELERİMİZ:
3 muz
Toz tarçın (arzuya bağlı)
160 gr. bitter çikolata
2 çorba kaşığı kavrulmuş kuruyemiş- rondodan çekilmiş (fındık, fıstık, ceviz...)
Yağlı kağıt serilmiş tepsi

YAPILIŞI:
Bir tepsiye yağlı kağıt serin ve soyup dilimlediğiniz muzları tepsiye alın.
Üstlerine arzuya göre tarçın serpin ve çikolatayı hazır edene dek tepsiyi buzluğa atın.
Çikolatayı mikrodalgada ya da Benmari usulü eritmeye başlayın.
* Çikolatanın nasıl eritildiğini aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.
Bir dilim muzu çay süzgecinin içine koyun ve bir kaşık yardımı ile
her tarafını çikolatayla kaplayın.
Tekrar tepsiye alın ve çikolata donmadan üstlerine kuruyemiş serpiştirin.
Tüm dilimler bittiğinde çikolatanın oda sıcaklığında sertleşmesini bekleyin.
Bonbonları 3 aya kadar derin dondurucuda saklayabilirsiniz, oda sıcaklığında
1 günde tüketmenizi öneririm.

HAZIR :) Afiyet Olsun!
Açıklamalı video için tıklayınız

Açıklamalı çikolata eritme videosu için tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder