19 Şubat 2016 Cuma

SÖĞÜŞ DİL

11. Bölüm: SÖĞÜŞ DİL

Merhabalar... Sizlere bu bölümde ailemizin geleneksel ve sade 'Söğüş dil' tarifini paylaşmak istiyorum. Anneannemizden annemize, oradan da bize ve sizlere...Hazırlaması son derece kolay! Tamamen kemiksiz ve yumuşacık 'salt' et.

MALZEMELERİMİZ:

1 dana dili (yıkanmış)
2 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
Kekik, kimyon, pul biber, karabiber (arzuya bağlı)
3 litrelik düdüklü tencere

YAPILIŞI:

Dana dilini güzelce yıkayıp, düdüklüye yerleştirin.
Üstüne 2 bardak su, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin, harlı ateşe alın.
Kaynadığında kapağı kapatmadan önce üstünde biriken köpükleri bir metal kaşık yardımı ile alın.
Dili, düdüklüde dikkatlice ters çevirin tekrar kaynatın.
Oluşan köpükleri ısrarla alın, düdüklünüz tıkanmasın :)
Düdüklünüzün kapağını kapatın, kullanma talimatlarına göre dikkatlice devam edin. Benimkinde önce düdüğü havada kalacak.
Düdüğün altındaki deliklerden buhar çıkmaya başladığında
düdüğü indirip, altını iyice kısın. 1,5 saat boyunca kısık ateşte pişirin.
1,5 saat sonunda altını kapatın ve en az 15 dakika tencereye dokunmayın!
15 dakika sonra, düdüğü yavaşça havaya kaldırın.
Buhar çıkışı yoksa kapağı açıp, soğuması için dili bir kaseye alın.
Derisini soyun, kolaylıkla soyulacaktır.
İnce ince dilimleyin, yağlı kısımları ayırıp atabilirsiniz.
Dilimleri servis tabağına alın. Sıcak ya da soğuk olarak tüketebilirsiniz.
Üstlerine arzuya göre, kekik, kimyon, karabiber ve/veya kırmızı pul biber serpebilirsiniz.

HAZIR :) Afiyet Olsun!
Açıklamalı video için tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder