8 Mart 2016 Salı

TATLI EKŞİ SOSLU TAVUK

16. Bölüm: TATLI EKŞİ SOSLU TAVUK

Merhabalar... Sizlere bu bölümde Çin mutfağının çok yaygın bir yemeğini evinizde kolayca nasıl pişirebileceğinizi göstermek istiyorum. Yapımı son derece pratik, Çin mutfağı sevenler için olağanüstü, ev yapımı sağlıklı bir lezzet. Yanında, 'Kanton Usulü Pilav' ile servis etmek isterseniz, linkini aşağıda bulabilirsiniz. 


MALZEMELERİMİZ:

1/2 kg. tavuk kalça (iri doğranmış ve oda sıcaklığında)
2'şer adet Havuç, Soğan, Kapya biber, Yeşil biber (iri doğranmış)
1/2 bardak+ 2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 yumurta
Zeytinyağı, Ayçiçek yağı, tuz, karabiber

SOSU İÇİN:
2'şer çorba kaşığı: Soya sosu, Sirke, Ketçap, Toz şeker

YAPILIŞI:

Yumurtayı 1 kaşık zeytinyağı ile çırpın.
1/2 bardak mısır nişastası ekleyin çırpmaya devam edin.
1 kaşık soya sosu ve 1/2 bardak soğuk su ile tekrar çırpın.
Tavukları bu karışımın içine alın, kenara alın.
2 çorba kaşığı mısır nişastasını 1/4 bardak su ile karıştırın, kenara alın.
Isıttığınız tavaya 1-2 kaşık zeytinyağı dökün.
Doğranmış sebzeleri içine alın.
Çok az tuz ve karabiber döküp 2-3 dakika soteleyin.
Sosu dökün, 2,5 bardak su ilave edin, 10 dakika kadar kısık ateşte pişe dursun.
Başka bir tavada 1/4 bardak ayçiçek yağı kızdırın ve tavukları tavaya alın. 
Tavuklar istediğiniz gibi kızardığında sebzelerin olduğu tavaya alıp karıştırın.
(Çok kızarmış seviyorsanız, öncesinde bol yağda kızartabilirsiniz.
Önceden sulandırdığınız 2 kaşık mısır nişastasını yeniden karıştırıp yemeğe ekleyin.
1-2 dakika karıştırarak pişirin.
Tuzunu kontrol edin, az gelmişse arzuya göre ilave yapın ve sıcak olarak servis edin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder