26 Mart 2016 Cumartesi

PRATİK YAYLA ÇORBASI

21. Bölüm: PRATİK YAYLA ÇORBASI


Merhabalar... Sizlerle bu bölümde, elimde 1 kase kadar pirinç pilavı ve azıcık tavuk kaldığında yaptığım ve bizim bayılarak içtiğimiz 'Yayla Çorbası' versiyonumun tarifini paylaşmak istiyorum. Besleyici ve son derece pratik.



MALZEMELERİMİZ:
1 kase pirinç pilavı
1 kase (tercihen süzme) yoğurt 
1/2 kase didiklenmiş tavuk (arzuya bağlı)
Kuru nane
Tuz, karabiber
Zeytinyağı

YAPILIŞI:
Çorba tencerenizde 2-3 kaşık zeytinyağı ısıtın.
1 çorba kaşığı kuru nane katın ve 1-2 dakika kavurun.
Varsa didiklediğiniz tavukları ilave edin. 
(Yoksa tavuk suyu ekleyebilir ya da su ile pişirebilirsiniz.)
1-2 dakika daha kavurun.
5 bardak su (ya da tavuk suyu) ilave edin.
Azıcık tuz ve karabiber ekleyin ve kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.
*Parça tavuk eklemişseniz, su kaynadığında el blendırından geçirin.
Yoğurdu çorbaya katmadan önce, suyundan ekleyerek güzelce ılıtın.
Ilıttığınız yoğurdu çorbaya ekleyin.
Ve dikkatlice, tekrar blendırdan geçirin.
En son oda sıcaklığındaki pirinç pilavını da ekleyin ve karıştırın.
1 silme tatlı kaşığı (ya da arzuya göre) tuz ve az karabiber ekleyin.
Bir taşım kaynatın ve afiyetle için :)

HAZIR :) Afiyet Olsun!


Ayrıntılı video için tıklayınız 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder