18 Mart 2016 Cuma

RUS MANTISI - Pelmeni

18. Bölüm: RUS MANTISI - Pelmeni

Merhabalar... Sizlere bu bölümde, Rus mantısını evde nasıl hazırlayabileceğinizi göstermek istiyorum. Merdane ile kolayca açıp, kalıpla kesiyoruz. Büyük oldukları için hazırlaması bizim mantımızdan çok daha kısa sürüyor. Üstüne de paşa gönlünüz isterse diye değişik bir sos önerisi ile :)


MALZEMELERİMİZ (4 kişilik)

300 gr. kıyma
1 büyük soğan
2 büyük yumurta
3 bardak un 
1/2 bardak su
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, zeytinyağı

SOSU İÇİN:
1 kutu krema (200 ml.)
1/4 demet dereotu


YAPILIŞI:

2 yumurtayı, 1/2 bardak su ile çırpın.
İçine 1/2 tatlı kaşığı tuz ve az karabiber ekleyin.
1 bardak un ekleyin, çırpın. 2. bardak unu da ekleyin ve gene çırpın.
3. bardakta bu kadar çırpmak yeter deyip :) yoğurmaya başlayın, yumuşak bir hamur olacak.
Güzelce unlanmış tezgahta 2-3 dakika kadar yoğurun.
Streç filme sarıp yarım saatliğine buzdolabına alın.
İç harcı için, soğanı rondodan geçirip (ya da rendeleyip) bir kaba alın.
Kıymayı ekleyin. 
1 tatlı kaşığı tuz, biraz karabiber ve kırmızı toz biber ekleyin.
Karıştırın, biraz yoğurun, buzdolabına alın.
Pelmeniyi yoğurtla yemek yerine değişik bir sos denemek isterseniz:
Krema ile kıydığınız dereotunu bir kapta karıştırın.
1/2 tatlı kaşığı tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ekleyip bir kenara alın.
Büyükçe bir tepsiye, fırın kağıdı serin ve unlayın. 
Eliniz değmişken, tezgahı da unlayın :)
Dinlendirdiğiniz hamuru 4'e bölün. 
Bir parçayı tezgaha alın, diğer üçünü tekrar streçe sarın.
Merdaneyi de unlayıp, hamur açma çalışmalarına başlayın :)
Kenarlara doğru uzatarak, hamuru açabildiğiniz kadar açın.
Sonra, yuvarlak bir kalıp ya da çay bardağı ile yuvarlaklar kesin.
Kalıpla kestiğiniz parçalardan birini elinize alın.
İçine bir tatlı kaşığı dolusu iç malzemeden koyup yarım ay şeklinde kapatın.
Kenarları elinizle bastırarak iyice yapıştırın ve inceltin. 
Sonra, iki ucunu da geriye doğru bükün ve üst üste güzelce yapıştırın.
Unlanmış tepsiye alın. 
Artan hamuru en sonda tekrar açmak için streç filme sarın.
Tüm hamur bitene kadar aynı şekilde devam edin.
En son, kalan hamurları da, birleştirip yoğurun ve açın.
Ben bu malzemelerle 54 tane mantı elde ettim.
Çok az iç arttı, siz daha iyi ayarlarsınız artık, ya da benim gibi kıymalı yumurta yaparsınız :)
Pelmeniyi daha sonra pişirecekseniz, üstüne temiz bir bez örtün ve dolaba alın.
Pişirmek için, büyük bir tencerede bolca su kaynatın. 
Suya bolca tuz, az karabiber ve 1 kaşık zeytinyağı ekleyin.
Su kaynadığında, porsiyon başı 13-14 Pelmeniyi dikkatlice suya bırakın.
Su tekrar kaynayana dek bir kapak kapatın.
Kaynadığında kapağı açın ve 20 dakika kadar pişirin.
Piştiğinde çukur bir tabağa alın, üstüne önceden hazırladığınız sostan dökerek sıcak servis edin.


HAZIR :)  Afiyet Olsun!

Açıklamalı video için tıklayınız: 









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder