2 Nisan 2016 Cumartesi

KREP HAMURUNDAN TOP KEK- Pop Over

24. Bölüm: KREP HAMURUNDAN TOP KEK- Pop Over


Merhabalar... Sizlerle bu bölümde, adına Amerika'da 'Pop Over' denilen, kahvaltılık bir tarif paylaşmak istiyorum. Yapımı son derece basit. Bir krep hamuru hazırlayıp, top kek kalıplarında soğuk fırına atıyoruz. 'Dıştan top kek görünümlü, içi dolu havacık'  :) 


MALZEMELERİMİZ:
1 kupa un
2 yumurta (oda sıcaklığında)
1 kupa tam yağlı süt (oda sıcaklığında)
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 tatlı kaşığı tuz
Tereyağı, Ayçiçek yağı
Top kek kalıpları

YAPILIŞI:
Un, tuz ve pudra şekerini elekten geçirin ve karıştırın.
Ayrı bir kapta 2 yumurta çırpın.
Sütü ilave edin, tekrar çırpın.
Kuru malzemeleri ekleyin. 
Bu defa çok çırpmayın, malzemeler karışana kadar çırpmak yeterli olacaktır.
Kalıpları çok çok iyi yağlayın.
Önce fırça ile sıvıyağ sürün. Sonra da oda sıcaklığındaki tereyağını (kağıt havlu
yardımı ile) her tarafına güzelce sürün.
Karışımı kalıplara bölüştürün. 
Kalıpları doldururken 2/3'ünü geçmeyin.
Ve 25 dakika, soğuk fırına atın. Fırını 230 dereceye getirin, fırın kapağını da
süre boyunca açmayın.
Bu malzemelerle, 10 adet oldu. 
Boş olan içlerine içlerine, istediğinizi sürüp ya da koyup, afiyetle yiyebilirsiniz :)
Kalıplardan kolay çıkarmak içinse, yanlardan bir kahvaltı bıçağı ile gevşetmek 
yardımcı olacaktır.

HAZIR :) Afiyet Olsun!
Ayrıntılı video için tıklayınız 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder