17 Eylül 2016 Cumartesi

MAYASIZ POĞAÇA TARİFİ

63. Bölüm: MAYASIZ POĞAÇA TARİFİ


Merhabalar... Sizlerle bu bölümde ev yapımı kolay poğaça tarifimi paylaşmak istiyorum. Mayasız bir tarif olduğundan yapması son derece kolay ve çabuk. İç malzeme olarak dilediğinizi kullanabilir, hatta sade bile pişirebilirsiniz. Şekil verirken de kalbinizin sesini dinleyebilirsiniz :) Kahvaltıların, çay saatlerinin ve yolculukların lezzetli eşlikçisi. 

MALZEMELERİMİZ
3 bardak un
2 yumurta
1/4 bardak sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
1 küçük haşlanmış patates (tuzlu suda)
1 kase Lor peyniri
1/2 bardak yoğurt
2 çorba kaşığı süt (veya su)
1 tutam toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 kase maydanoz ve dereotu
1/2 tatlı kaşığı kuru nane
1/2 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
Zeytinyağı
Çörek otu veya susam
Tuz&karabiber

YAPILIŞI:

3 bardak un, 1 silme tatlı kaşığı tuz ve kabartma tozunu eleyip karıştırın, kenara alın.
Başka bir kaba 1 bütün yumurta ve sarısını muhafaza ederek 1 yumurta beyazı alın.
Ayırdığınız sarıyı 2 kaşık süt ile küçük bir kapta çırpın ve kenara alın.
Yumurtalara 1 tutam şeker, sıvıyağ, yoğurt ve tereyağını ekleyip güzelce çırpın.
Unu 2 kerede ilave edin ve iyice karışana dek nazikçe yoğurun.
Hamuru sarın ve en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. 
İç malzemesi için: yeşillikleri doğrayın.
Patatesi soyup rendeleyin.
Lor peynirini ilave edin.
'Ev Yapımı Lor Peyniri' bölümünün bağlantısını aşağıda bulabilirsiniz.
Süt ile çırptığınız yumurta sarısından 2 çorba kaşığı ilave edin ve üstünde zeytinyağı gezdirin.
1/2 silme tatlı kaşığı tuz, kuru nane, kırmızı tatlı toz biber ve damak zevkinize göre karabiber ekleyip güzelce karıştırın.
Tadına bakın ve tuzu azsa ekleyip tekrar karıştırın.
Pişirmeye hazır olduğunuzda, fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve fırını 200°C getirin.
Hamuru 16 eşit parçaya bölün.
Bir parça ile çalışırken diğerlerinin üstünü örtün ki kurumasın.
Baş parmaklar önde diğer parmaklar düz olarak arkada olacak şekilde hamuru inceltirken yayın.
Ortasına 1 çorba kaşığı iç malzeme koyun ve önce yarım ay şeklinde kapatın.
Kenarları kapattıktan sonra avucunuzun içinde top haline getirin.
Hamurda delikler açılırsa çimdikleyerek kapatabilirsiniz.
Kapattığınız yer aşağı gelecek şekilde tepsiye yerleştirin ve tüm hamur bitene dek tekrarlayın.
Üstlerine süt ile çırptığınız yumurta sarısından sürün ve çörek otu serpiştirin.
17-18 dakika ya da alt üst kızarana dek fırınlayın.
Fırından alınca tel ızgara üstünde tamamen soğumalarını bekleyin ve afiyetle yiyin :)


HAZIR :) Afiyet Olsun!

Açıklamalı video için tıklayınız 

Evde Lor Peyniri Yapımını Görüntülemek İçin Tıklayın 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder