7 Şubat 2017 Salı

KREMALI VE PEYNİRLİ ET SOSU TARİFİ - Çok kolay ve inanılmaz leziz

91. Bölüm: KREMALI VE PEYNİRLİ ET SOSU TARİFİ - Çok kolay ve inanılmaz leziz



Merhabalar... Sizlerle bu bölümde etler için hazırladığım son derece kolay ve leziz bir sos tarifi paylaşmak istiyorum. Servis süresi yaklaşık 10 dakika olduğundan, özellikle yoğun günler için ideal. Ben bu tarifte kırmızı et kullandım ama tavuk ile de gayet güzel oluyor. Etleri ince keserseniz servis süreniz de kısa olacaktır.


 


MALZEMELERİMİZ (2 kişilik)

400 gr. et veya tavuk (şerit doğranmış)
1 bardak krema
3 diş sarımsak 
1 çay kaşığı hardal 
1/2 kase rende kaşar
1/2 kase doğranmış maydanoz 
Tuz&karabiber 
Ayçiçek yağı

YAPILIŞI:

İlk adım etin daha yumuşak olması için basit bir işlem, ancak vaktiniz yoksa atlayabilirsiniz.
Etleri bir kaba alın, ayçiçek yağı ile kaplayıp karıştırın ve ağzı kapalı olacak şekilde, en az 4 saat 
ya da gece boyu buzdolabında bekletin.
Tavayı harlı ateşte ısıtmaya başlayın.
İlk adımı atlamışsanız tavaya 2-3 kaşık yağ ekleyin.
Bir tabağa kağıt havlu serip kenera alın.
Etleri fazla kalabalık olmayacak şekilde tavaya alın.
(Gerekirse 2 kerede kızartın.)
Biraz tuz ve karabiber serpiştirin ve arzu ettiğiniz kadar kızartın.
Ben her yüzünü yaklaşık 2 dakika kadar tuttum.
Pişen etleri havlu kağıt üstüne alın ve tüm etler bitene dek aynı şekilde tekrarlayın.
Tavadaki fazla yağı süzün ve ocağın altını iyice kısın.
Tava az soğuduğunda tekrar ateşin üstüne alın ve kremayı ekleyin.
Tavanın içinde etten kalan karamelize olmuş lezzetli kısımları 
sıyırmaya başlayın.
Hardal ve sarımsakları ilave edip karıştırmaya ve sıyırmaya devam edin.
Bir tutam tuz ve karabiber ekleyin.
En son peyniri ekleyin ve eriyene dek karıştırın.
Dinlenmiş etleri tekrar tavaya alıp karıştırın.
Tuzunu kontrol edin, gerekirse ilave yapın.
Maydanozun birazını süsleme için ayırdıktan sonra sosa ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
Servis tabaklarına alın, taze maydanoz ve karabiber serpiştirdikten sonra hemen servis edin.


HAZIR :) Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder