9 Şubat 2016 Salı

EV YAPIMI HEDİYELİK ÇİKOLATA - Sevgililer Gününe Özel

7. Bölüm: EV YAPIMI HEDİYELİK ÇİKOLATA - Sevgililer Gününe Özel

Merhabalar, sizlere bu bölümde sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz hediyelik çikolataları evinizde nasıl hazırlayabileceğinizi göstermek istiyorum. Yapımı son derece basit, kişiye özel bir hediye... Fikir olsun diye farklı çikolata çeşitleri ve iç malzeme kullandım. 
Siz, dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.

MALZEMELERİMİZ:

80 gr. Bitter Çikolata (%80 kakaolu)
80 gr. Sütlü Çikolata
80 gr. Beyaz Çikolata 
1/4 bardak kuru meyve (üzüm, yaban mersini, vişne, kayısı)
1/4 bardak kuruyemiş (fındık, badem, ceviz, fıstık)
1/4 bardak taze sıkılmış portakal suyu 
1/4 bardak şekerli Nescafé arzu ederseniz 1 kapak konyak ekleyin.
1/4 bardak sıcak su içine bir kaç taze nane yaprağı
Çeşitli çikolata kalıpları, yoksa buz kalıbı da iş görür


YAPILIŞI:
Öncelikle en iyi kalite çikolata kullanın. (Biraz daha parlak görünmesini isterseniz 1 çay kaşığı kadar ayçiçek yağı ekleyebilirsiniz, ben kullanmadım.)
Sıvı karışımların hepsini ısıtın.
Kuru meyvelerinizi ısıttığınız sıvı karışımların içine alın.
Fındık, ceviz, bademi tavada güzelce kavurun ve iri doğrayın.

Gelelim çikolataya, iki farklı şekilde eritebilirsiniz:
1. yöntem 30 saniye mikrodalgaya atıp, çıkarıp karıştırmak ve sonrasında bu işlemi 15 saniyelik aralıklarla çikolata tamamen eriyene kadar tekrarlamaktır.
Herkesin evinde mikrodalga olmayabileceği için 'Benmari' denilen 2. yöntem ile devam edelim. 
Küçük bir pişirme kabı ve onun üstüne oturtabileceğiniz, dibi alta değmeyen ısıya dayanıklı bir başka kaba ihtiyacınız olacak. 
Alttaki kaba üsttekine değmeyecek kadar su doldurun ve ateşe alın.
Su kaynadığında, çikolataların az bir kısmını ayırın, kalanı küçük parçalara bölün ve üstteki kaba alın, eriyene kadar sürekli karıştırın. 
Eridiğinde üstteki kabı ocaktan alın, bir havlu üzerine koyun, daha önce ayırdığınız çikolatala parçalarını ilave edin ve eriyene kadar karıştırın.
'Tempere etmek' denilen çok önemli bir adımdır, lütfen atlamayın!
Kuru meyveleri alın ve kağıt havlu ile iyice kurulayın.
Erimiş çikolatanızın yarısını, bir kaşık yardımı ile kalıpların yarısına kadar doldurun ve tezgâha vurdurun.
Biraz kuru meyve ile yemiş ilave edin. Çok doldurmayın. 
5 dakika buzdolabına atın, sonra alın.
Gene 1 kaşık yardımı ile kalıpta kalan kısmı da çikolata ile doldurun. (2 renkli de yapabilirsiniz.)
Erimiş çikolata ile hızlı çalışmalısınız. Dışarıdaki çikolatanız donmaya başlamışsa benmari yöntemi ile yeniden azıcık ısıtabilirsiniz, ya da kısa süreliğine mikrodalgaya atabilirsiniz.
Kalıpları fazla doldurmuşsanız, bir spatula ya da bıçak ile fazlasını alabilirsiniz.
Son kez tezgaha vurdurun ve bu kez ''oda ısısında'' tamamen donana kadar bekletin..
Tamamen donduklarında kalıptan çıkarın, ben bu malzemelerle 16 tane çikolata elde ettim.
Çok isterseniz :) kenar fazlalıklarını  kolayca kırıp alabilirsiniz.
Unutmayın ki bunlar fabrikasyon değil ev yapımı :)
İstediğiniz gibi paketleyip sevdiklerinizle paylaşın. 

HAZIR :) Afiyet Olsun!










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder