6 Şubat 2016 Cumartesi

MUZLU VE ÇİKOLATALI EKMEK

6. Bölüm: Muzlu ve Çikolatalı Ekmek


Merhabalar... Sizlerle bu bölümde hazırlaması çok kolay olan, son derece lezzetli ve besleyici bir tarifimi paylaşmak istiyorum. Çikolata ile muzun enerji dolu düeti...

MALZEMELERİMİZ:

3 olgun muz 
3/4 bardak esmer şeker (yoksa 1 bardak normal toz şeker de kullanabilirsiniz)
100 gr. tereyağı (yaklaşık 5 çorba kaşığı dolusu)
1 silme tatlı kaşığı tarçın (sevmiyorsanız koymayabilirsiniz)
2 yumurta (oda sıcaklığında)
1/2 bardak süt (oda sıcaklığında) 
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/4 çay kaşığı tuz
1 bardak damla çikolata
İnce ve uzun bir kek kalıbı (istediğiniz herhangi bir kalıpta da yapabilirsiniz, adına ekmek demezsiniz olur biter :)


YAPILIŞI:

Muzları doğrayın ve çatalla ezin. 
Tavada tereyağı, şeker, muz ve tarçını 10 dakika orta harlı ateşte ara sıra karıştırarak pişirin, sonrasında bir kaba alın ve 10 dakika kadar oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Bu arada kalıbınızı yağlayın ve unlayın, fırınınızı 180 dereceye getirin.
Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu elekten geçirin.
Yumurta ve sütü çırpın.
Pişirdiğiniz muzlu karışımı, yumurta ve süte ilave edip tekrar çırpın.
Damla çikolataları kuru malzemelere ekleyip şöyle bir karıştırın.
Ardından, sıvı malzemelerin olduğu kaba alıp, spatula ya da tahta bir kaşıkla nazikçe karıştırın. 
Kalıbınıza aktarın ve her tarafa güzelce yayın.
Kalıbı, hava kabarcıkları çıksın diye tezgâha hafifçe, bir iki kez vurdurun ve sağa sola sallayın. 
Son olarak üst kısmının fazla kurumamasını arzu ederseniz, elinizi az su ile ıslatıp, henüz pişirmediğiniz kek karışımının üstünde şöyle bir dolaştırın.
180 derece fırında 50-55 dakika kadar pişirin ve fırından alın. 
İlk sıcağı geçtikten sonra kalıptan çıkarın ve herhangi bir tel üstünde tamamen soğumasını bekleyin.
Dilimleyerek servis edin. 


HAZIR :)
Afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder