15 Şubat 2016 Pazartesi

İSKANDİNAV- YUMURTALI SANDVİÇ

9. Bölüm: İSKANDİNAV- YUMURTALI SANDVİÇ

Merhabalar... Sizlere bu bölümde, özellikle kuzey Avrupa ülkelerinde tattığımız bir lezzeti nasıl hazırladığımı göstermek istiyorum.
Yapımı son derece basit. Ben, ekşi mayalı ekmek dilimleri arasına sürerek servis ettim, siz dilediğiniz şekilde, hatta meze gibi de  tüketebilirsiniz.

MALZEMELERİMİZ:

4 haşlanmış yumurta
1/2 kutu (100 gr.) krem beyaz peynir (oda sıcaklığında)
1 çorba kaşığı dolusu light mayonez (veya yoğurt)
1/2 çay kaşığı hardal
2 çorba kaşığı limon suyu
1 adet kapya biber (ufacık doğranmış)
1/2 kase doğranmış maydonoz ve dereotu (ince kıyılmış)
Tuz, Karabiber, Kırmızı toz biber
6 dilim ekşi mayalı ekmek

YAPILIŞI:

Mayonez, hardal, limon suyu ve krem peyniri bir kaseye alın, karıştırın.
1/2 çay kaşığı tuz, az karabiber ve arzuya göre kırmızı toz biber ekleyin,
 iyice karıştırın.
Haşlanmış yumurtaları karışımın içine dilimleyin.
Çatalla güzelce ezin.
Kapya biber, maydonoz ve dereotunu da ekleyin, karıştırın.
Tuzunu, biberini kontrol edin ve az gelmişse ekleyin.
Bir dilim ekmeğin üzerine kaşık kaşık koyup, düzleyin.
Üstüne başka bir dilim ekmek kapatın.
Servis etmeden arzuya göre ikiye bölebilirsiniz.


HAZIR :) Afiyet Olsun!

Açıklamalı video için tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder