13 Mayıs 2016 Cuma

ERZİNCAN ÇORBASI

37. Bölüm: ERZİNCAN ÇORBASI

Merhabalar... Sizlere bu bölümde, olağanüstü lezzetli ve özel bir çorba olan 
'ERZİNCAN ÇORBASI' nın tarifini vermek istiyorum. Hazırlarken, içli köftemden 
kalan minnak köfteleri ve haşlama suyunu kullandım. Kıymadan minik köfteler 
hazırlayıp kullanabilirsiniz. İçli köfte tarifinin linkini aşağıda bulabilirsiniz.
ERZİNCAN ÇORBASI tarifi için, MUALLA yengemize teşekkürlerimle... 



MALZEMELERİMİZ: 

2 bardak haşlanmış Nohut&Yarma
2 bardak minik köfte
2 bardak süzme yoğurt
1 bardak erişte
1 soğan (küçük doğranmış)
2 çorba kaşığı un
4 yumurta sarısı
6-8 bardak et suyu (ya da su)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kırmızı biber, kuru nane

YAPILIŞI:

Derin bir tencerede 2 kaşık zeytinyağı ısıtın ve soğanları ilave edip kısık ateşte 
5-6 dakika karıştırarak soteleyin.
Unu serpiştirin ve hızlıca karıştırarak 1 dakika kadar kavurun.
Et suyundan biraz tencereye dökün, tencerenin dibini ve kenarlarını sıyırın.
6-8 bardak et suyu ekleyin. Ben 8 bardak ekledim, daha yoğun bir çorba 
isterseniz 6 bardak ekleyin.
Su kaynadığında ocağın altını kısın ve el blendırından geçirerek püre haline getirin.
Köfteleri, nohut ve yarmayı ekleyip karıştırın ve 10 dakika kısık ateşte kaynatın.
Bu arada, süzme yoğurt ile 4 adet yumurta sarısını karıştırın ve çırpın.
Çorbanın suyundan 2 kepçe ekleyin, tekrar çırpın ve kenara alın.
10 dakika sonra çorbaya erişteleri de ilave edin, 4-5 dakika daha kaynatın.
Bir tavada 2 kaşık tereyağını eritin. 1'er tatlı kaşığı kırmızı toz biber ile kuru
nane ilave edin, karıştırarak 1-2 dakika kavurun.
Erişteler de piştiğinde, yoğurt&yumurta karışımını çorbaya ekleyin, 
karıştırarak bir taşım kaynatın.
Damak zevkinize göre tuzunu, karabiberini ayarlayın.
Naneli&biberli tereyağını da üstüne dökün, karıştırın ve sıcak servis edin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder