16 Mayıs 2016 Pazartesi

ENGİNAR ÇORBASI

38. Bölüm: ENGİNAR ÇORBASI

Merhabalar... Bu bölümde sizlerle; sağlıklı ve olağanüstü lezzetli 'Enginar Çorbası' 
tarifimi paylaşmak istiyorum. Çok az emekle, tadına doyamayacağınız bir çorba hazırlayabilirsiniz. Ana yemekten önce servis edebileceğiniz gibi, yanında bir salata 
ile hafif bir akşam yemeği olarak da düşünebilirsiniz.


MALZEMELERİMİZ:

2 göbek enginar
1 büyük patates
1 büyük soğan (yemeklik doğranmış)
2 bardak ılık süt
3 bardak su
2 kaşık tereyağı
2 kaşık zeytinyağı
1/2 limon
Dereotu (isteğe bağlı)
1 tutam şeker
Tuz& karabiber

YAPILIŞI:

İlk iş enginarları yıkayın ve irice doğrayın.
Küçük bir tencereye alın, üstüne 1/2 limon suyu sıkın.
3 bardak su, 1 tutam şeker, tuz ve karabiber ekleyin, karıştırın.
Orta ateşte ocağa alın, kaynasın. 
Bu adımı atlayıp hepsini bir pişirebilirsiniz ama, enginarın haşlama 
suyu ile pişirdiğinizde çorbanız çok daha lezzetli olacaktır.
Daha büyük bir bir tencerede 2 kaşık zeytinyağı ısıtın, soğanları
hafif ateşte sotelemeye başlayın.
1 tutam tuz ve karabiber ekleyin.
Bu arada, patatesi soyup yıkayın ve irice doğrayın.
Soğanlar yumuşadığında, 2 kaşık tereyağı ekleyip, karıştırarak eritin.
Patatesleri soğanların üstüne ekleyin.
1/2 tatlı kaşığı ya da damak zevkinize göre tuz serpiştirin.
1-2 dakika karıştırarak soteleyin sonra 2 bardak sütü ilave edin.
Enginarlar kaynamaya başladığında suyuyla birlikte patateslerin
olduğu tencereye alın.
Sebzelerin büyüklüğüne göre, 20-25 dakika hafif ateşte tıngırdatın.
Enginarlar çatal testinden geçtiyse çorbamız tamamdır.
Tencereyi ocaktan alın ve ilk sıcağının geçmesini bekleyin.
Dikkatlice blendırdan geçirip püre haline getirin.
Tuzunu kontrol edin.
Arzuya göre karabiber ve ince kıyılmış dereotu ekleyip,
güzelce karıştırın ve servis edin.
Daha sonra ısıtmak istediğinizde, gerekirse azıcık su ilavesi yapabilirsiniz. 


HAZIR :) Afiyet Olsun!
Açıklamalı video için tıklayınız 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder