15 Ağustos 2016 Pazartesi

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE - Bir Amerikan Klasiği

55. Bölüm: DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE - Bir Amerikan Klasiği

Merhabalar... Bu bölümde sizlere bir Amerikan klasiğini, 1930'larda Ruth Graves Wakefield tarafından bulunmuş olan 'Damla Çikolatalı Kurabiye'yi nasıl hazırladığımı göstermek istiyorum. Kenarları çıtır, ortası yumuşacık ve hafifçe yapışkan. Yapımı ise son derece kolay... Ayrıca arzuya göre içine ufalanmış ceviz ekleyebilir ya da çikolata miktarını damak zevkinize göre arttırabilirsiniz. 



MALZEMELERİMİZ:

1 Bardak Un
1/4 Bardak Yulaf Unu (aktarlarda bulunuyor)
1/2 Bardak Esmer Şeker
1/4 Bardak Toz Şeker
1 Bardak Damla Çikolata
1 Yumurta
4 Çorba Kaşığı Dolusu Tereyağ
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
1 Tutam Tuz

YAPILIŞI:

Kuru malzemeleri eleyerek başlayın.
Un, vanilya, kabartma tozu, yulaf unu ve bir tutam tuzu eledikten sonra karıştırın, 
bir kenara alın.
Tereyağ, esmer şeker ve toz şekeri ayrı bir kapta karıştırın sonra 3-4 dakika 
boyunca güzelce çırpın.
Yumurtayı ekleyip 1-2 dakika daha çırpın.
Kuru malzemeleri 2 kerede ve karıştırarak ilave edin.
Malzemeler karışana dek azıcık çırpın, 30 saniye kadar sürüyor.
En son damla çikolatayı (arzuya göre cevizi de) ekleyin ve karıştırın.
Üstünü örtüp en az 30 dakika buzdolabında bekletin.
Pişirmeye hazır olduğunuzda fırını 175 dereceye getirin.
Büyükçe bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ya da tepsiyi yağlayın.
Elinize iki tane tatlı kaşığı alın. 
Kaşıklardan birine karışımdan doldurun diğerinin yardımı ile tepsiye 
aralıklı olarak dizin. 
Pişerken yayılıyorlar, fazla yanaşık dizmeyin aman ha :) 
Bu büyüklükteki kurabiyeleri ben tam 9 dakika fırınlıyorum. 
Fırından aldığınızda kenarları hafif kızarmış ortası da yumuşak olmalı. 
Kalan hamuru lazım olana dek buzdolabına alın.
Pişen kurabiyeleri, spatula ile tel ızgara üstüne alıp orada soğutun.
Tepsi soğuduğunda kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayıp pişirin. 
Bizim köyde 18 kurabiye çıktı :)
Kenarları çıtır çıtır, içleri yumuşacık ve hafif yapışkan, tadı ise olağanüstü! 
Soğuduklarında bir fincan çay, kahve ya da soğuk süt eşliğinde afiyetle yiyebilirsiniz :)


HAZIR :) Afiyet Olsun!
Açıklamalı video için tıklayınız 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder