10 Ağustos 2016 Çarşamba

VİŞNELİ CHEESECAKE (ÇİYZKEYK) TARİFİ

54. Bölüm: VİŞNELİ CHEESECAKE (ÇİYZKEYK)


Merhabalar... Sizlerle bu bölümde 'Vişneli Cheesecake' tarifimi paylaşmak 
istiyorum. Değişik cheesecake tariflerim olmasına rağmen, bu tarif en çok 
kullandığım diyebilirim. Malzemelerin azlığı, tadının güzelliği, yapılışının kolaylığı 
bu tarifi genelde tercih etmeme neden oluyor. Ben üzeri için vişneli sos yaptım 
ama arzu ettiğiniz başka bir meyve, limon ya da çikolata sos kullanabilirsiniz. 
Tarifin tek zor yanı ise beklemesi :) 



MALZEMELERİMİZ:

2 bardak ayıklanmış vişne
1 kutu krem beyaz peynir (labne değil)
1 kutu krema
4 çorba kaşığı tereyağı 
1 paket (140 gr.) Eti Burçak bisküvi
1/2 bardak ceviz
1 bardak + 1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı dolusu mısır nişastası
2 yumurta
1 paket vanilya 
1 tutam tuz

YAPILIŞI: 

İlk iş, vişnelerin üstüne yarım bardak şeker dökün, nazikçe karıştırın ve 
kenara alın.
Fırınınızı 165 dereceye getirin.
Cevizleri elinizle ufalayın ve bir kapta 3-5 dakika arasıra çevirerek kavurun, kenara alın.
Tereyağını eritin.
Bisküvileri rondoda ya da elinizle un haline getirin. 
İçine bir çorba kaşığı toz şeker ve erittiğiniz tereyağını ekleyip iyice karıştırın.
Pastanın tabanını yağladığınız fırın kabına alın ve yayın.
(Ben 24 cm.lik çıkarılabilir tabanlı tart kabı kullanıyorum.)
Yaydıktan sonra güzelce bastırın. 
Kavurduğunuz cevizleri üstüne serpiştirip, yayın ve hafifçe bastırın.
Bir kapta 2 yumurta ile 1/2 bardak şekeri çırpın.
El blendırınız yoksa çırpıcı, hatta çatal bile kullanabilirsiniz.
İçine bir tutam tuz, vanilya, krem peynir ve kremayı ekleyin.
(Malzemeler oda sıcaklığında olursa rahat çalışırsınız.)
Peyniri dağıtıp, hepsini güzelce çırpın.
Peynirli karışımı tabanın üstüne alın ve hava kabarcıklarının çıkması için kabı
birkaç kez tezgaha vurun.
Fırına sürün ve 45 dakika pişirin.
Bu arada, şekerde beklettiğiniz vişneleri tereyağ erittiğiniz kaba alın.
Üstüne 1/2 bardak su ekleyin, karıştırın ve harlı ateşte kaynamasını bekleyin.
2-3 dakika sonra kaynadığında, ocağın altını orta ateşe düşürün
ve 10-12 dakika suyunu biraz çekene kadar tıngırdatın.
1 çorba kaşığı dolusu mısır nişastasını 1/4 bardak su ile güzelce karıştırın.
Suyunu çeken vişnelere nişastayı karıştırarak ekleyin ve sürekli karıştırarak 
sosun kıvamlanmasını sağlayın. (Yaklaşık 30 saniye.)
Pişen sosu ocaktan alın ve kenarda bekletin.
Cheesecake piştiğinde fırından alın ve en az 30 dakika soğumasını bekleyin.
Sonra vişneli sosu üstüne dökün ve nazikçe yayın. 
30 dakika kadar daha tamamen soğumasını bekleyin ve üstünü örtüp 
en az 8 saat buzdolabında bekletin. Maalesef bekliyoruz :) 
(1 gün sonra daha bile iyi oluyor)
Bu kadar bekledikten sonra, dilimleyip afiyetle yiyin :) 



HAZIR :) Afiyet Olsun!
Açıklamalı video için tıklayınız 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder