5 Ekim 2016 Çarşamba

YAYLA ÇORBASI NASIL YAPILIR

67. Bölüm: YAYLA ÇORBASI NASIL YAPILIR


Merhabalar... Sizlere bu bölümde 'Yayla Çorbası'nı nasıl hazırladığımı göstermek istiyorum. Biz bu çorbayı genellikle evde artan pilavı kullanarak yapıyoruz ve o şekliyle hazırladığım bölümün bağlantısını açıklamalar kısmında bulabilirsiniz. Ne var ki, Yayla çorbasını sıfırdan hazırlamak da çok kolay. İnanılmaz lezzetli, son derece besleyici ve rahatlatıcı olan bu çorbayı, özellikle kış aylarında sık sık yapıp içebilirsiniz.


MALZEMELERİMİZ:

1 bardak süzme yoğurt 
1 bardak süt
1/2 bardak pirinç
4 bardak su
1-2 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta sarısı
Kuru nane
1 çorba kaşığı dolusu mısır nişastası 
Tuz

YAPILIŞI:

İlk iş pirinci tencereye alın ve üstüne 3 bardak su ekleyin.
Bir tutam tuz atıp, orta ateşte kaynamaya bırakın.
Bu arada 1 bardak su ile 1 bardak süzme yoğurdu ayrı bir kapta güzelce çırpın. 
Yumurta sarısı ve 1 çorba kaşığı dolusu nişasta ekleyip tekrar çırpın ve kenara alın.
Pirinç kaynadığında karıştırın ve altını iyice kısın.
Sütü ısıtın, kenara alın.
Çorbadan birkaç kepçe sıcak su alıp yoğurtlu karışıma ekleyin ve karıştırın.
Ilıttığınız bu karışımı yavaşça çorbaya ilave edin, çorbayı karıştırmaya 
devam edin.
Kısık ateşte, sürekli karıştırarak 10 dakika kadar ya da pirinçler yumuşayana dek pişirin. 
Pirinçler yumuşadığında, ısıttığınız sütü de ekleyip karıştırın.
Bu arada diğer bir tencerede 1-2 kaşık tereyağı eritin.
Çorbanızın tuzunu damak zevkinize göre ayarlayın. 
Ben genelde 1 tatlı kaşığı ilave ediyorum.
Tereyağı eridiğinde, bir tatlı kaşığı dolusu kuru nane ekleyip 1 dakika kadar 
karıştırarak kavurun.
Naneli&tereyağlı sosu çorbaya ekleyip karıştırın.
Ocağın altını kapatıp, sıcak sıcak servis edin.
Yayla çorba durdukça koyulaşacaktır, tekrar ısıtmadan önce biraz su ilave edebilirsiniz.


HAZIR :) Afiyet Olsun!
Açıklamalı video için tıklayınız 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder