9 Kasım 2016 Çarşamba

MOLDOVA'DAN LAKERDA TARİFİ - Çok kolay ve inanılmaz leziz!

74. Bölüm: MOLDOVA'DAN LAKERDA TARİFİ - Çok kolay ve inanılmaz leziz!


Merhabalar... Sizlere bu bölümde yapımı son derece kolay olan bir Lakerda tarifi vermek istiyorum. Bu tarif Moldova'dan ve bizim Lakerda tarifinden biraz farklı. Yapılışı son derece kolay ve lakerdamız kısa sürede yemeye hazır hale geliyor. Biz denedik ve bayıldık!

Sevgili Sofia'ya bu tarif için teşekkürlerimizle...


MALZEMELERİMİZ:

2 palamut balığı (temizlenmiş ve halka kesilmiş)
Solüsyon 1:
3/4 bardak iri tuz+ 7 bardak su
Solüsyon 2:
1 bardak sirke+ 4 1/2 bardak su

Baharat karışım:

2 çorba kaşığı iri tuz
2 çorba kaşığı tane karabiber 
1 çorba kaşığı kişniş tohumu
Defne yaprağı
Ayçiçek yağı

Ayrıca ihtiyaç duyabilecekleriniz:

2 adet orta boy kavanoz
Havan
Buz parçaları

YAPILIŞI:

Solüsyon 1 için gerekli malzemeleri büyükçe bir tencereye alın, kaynatın ve ocağın altını kapatıp tamamen soğumasını bekleyin.
Balıkları güzelce yıkayın ve omuriliklerini ince bir tel yardımı ile nazikçe çıkartın.
Omuriliği çıkarmak için: ortadaki büyük deliğin üstünde bulunan daha küçük deliği bulun ve onun da üstünde pek göze çarpmayan, üçüncü-küçücük deliği bulun.
Temizlenen parçaları 1. solüsyonun içine alın ve üstünü buz ile kaplayın.
En üste bir tabak yerleştirin ve balıkların tamamen solüsyon içinde kaldığına emin olun.
Gerekirse içme suyu ilavesi yapabilirsiniz.
Kapak kapatın ve 9 saat buzdolabında bekletin.
Bu arada 2. solüsyonu da bir şişede hazırlayın ve dolaba koyun, soğuya dursun.
2. solüsyon için üzüm ya da elma sirkesi kullanabilirsiniz.
9 saat sonra balıkları süzün ve tekrar tencerenin içine alın.
Soğumuş olan 2. solüsyonu dökün, üste tabak koyun ve kapağını kapatıp dolaba 
atın, 4 saat daha bekletin.
4 saatin sonunda süzün.
Baharat karışımını havanda ayrı ayrı kabaca dövün, bir kaseye alın ve karıştırın.
Balıkların iki yüzünü de birer kez baharatlara batırın ve kavanozlara alın.
Kalan baharatları üstlerine serpiştirin.
Kavanozların ağzını temizleyin ve balıkların üstünü geçecek kadar ayçiçek yağı ile doldurun.
1-2 defne yaprağını ufalayarak her iki kavanoza da ekleyin.
Kavanozların kapağını kapatın ve 4 gün dolapta bekletin.
Sonrasında canınız lakerda yemek istedikçe, dilediğiniz kadarını alın.
Bir kağıt havlu yardımı ile fazla yağını süzün.
Servis tabağına alın ve limon, kuru soğan, dereotu, zeytinyağı ile ya da dilediğiniz gibi servis edin.
Kılçık, deri ya da tadı acı olan kahverengi kısımlı eti dışında afiyetle yiyin.


HAZIR :) Afiyet Olsun!
 Ayrıntılı video için tıklayınız

1 yorum:

  1. Merhaba,bizim usul kenarda da tuza yatırıp 20 gün kalınca balıklar suyunu salar , bu tarifte kavanozda beklerken 4 günden sonra suyunu bırakıyor mu

    YanıtlaSil