5 Mart 2017 Pazar

HAVUÇLU KUSKUS TARİFİ - Basit ve Leziz Bir Yemek

94. Bölüm: HAVUÇLU KUSKUS TARİFİ - Basit ve Leziz Bir Yemek


Merhabalar... Sizlerle bu bölümde çok az malzeme gerektiren, tadı nefis bir tarif paylaşmak istiyorum. Ben bu sefer kuskus kullandım ama onun yerine arpa şehriye kullanılabilir. Biz ertesi gün de yemeyi sevdiğimizden, genelde bolca hazırlıyorum. Ve bizim köyde bu yemeğe biz "turuncu makarna" diyoruz :) Umarım en azından bir kez denersiniz!


MALZEMELERİMİZ
2 bardak kuskus
8 havuç
4 bardak su
1/3 bardak Zeytinyağı
Bir tutam toz şeker
Tuz&karabiber 

YAPILIŞI
Havuçları soyup, uçlarını kesin ve yıkayın.
Rendeleyin ya da rondodan çekin.
Zeytinyağını genişçe bir tencerede ısıtın.
Havuçları ekleyin.
Bir tutam toz şeker ve tuz ekleyip 6-7 dakika orta ateşte, arasıra karıştırarak soteleyin.
Kuskusları ilave edin, 1 tatlı kaşığı ya da damak zevkinize göre tuz 
serpip güzelce karıştırın.
Suyunu ilave edip karıştırın ve harlı ateşte kaynamasını bekleyin.
Arasıra karıştırın.
Tuzunu kontrol edip gerekirse ilave yapın ve karıştırın.
Su kaynadığında ocağın altını kısıp kapak kapatın.
15-20 dakika kısık ateşte tıngırdatın.
Suyunu çekip çekmediğini kontrol edip ocağı kapatın.
Nazik bir şekilde güzelce karıştırın.
10 dakika kadar demlendirin.
Ve sıcak sıcak servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder