1 Eylül 2017 Cuma

PEYNİRLİ OMLET TARİFİ

121. Bölüm: PEYNİRLİ OMLET TARİFİ


Merhabalar... Bu bölümde sizlerle, çok sık yaptığım bir 'Peynirli Omlet' tarifi paylaşmak istiyorum. Hazırlaması son derece kolay, besleyici ve nefis bir kahvaltılık. Ben tarifte beyaz peynir kullanıyorum ama hoşunuza giden herhangi başka bir peynir de kullanabilirsiniz. Ayrıca sizin en sık yaptığınız omlet tarifinizi, yorumlar kısmında görmekten mutluluk duyarım.


MALZEMELERİMİZ (1 kişilik)
2 yumurta
Kibrit kutusu kadar beyaz peynir
1-2 çorba kaşığı maydanoz 
Tuz&karabiber
Zeytinyağı veya tereyağı

YAPILIŞI
Yumurtaları kırıp bir kaseye alın ve güzelce çırpın.
Yapışmaz tabanlı-küçük bir tavayı hafifçe yağlayın, kısık ateş üstüne yerleştirin.
Yumurtaları nazikçe tavaya dökün.
Bir yarısına peynir ufalayın, üstüne doğranmış maydanoz ekleyin.
Bir spatula yardımı ile yumurtaya küçük kesikler atarak, üstteki pişmemiş kısımların alta akmasını sağlayın.
Damak zevkinize göre tuzunu&biberini ayarlayın.
Yumurta piştiğinde boş olan kısmı peynirli kısmın üstüne doğru, yarım 
ay şeklinde kapatın.
Çevirip diğer tarafını da yaklaşık 30 saniye pişirin.
Yumurtayı biraz sulu seviyorsanız, tam pişmeden de kapatabilirsiniz.
Tadı daha bir kremamsı olur.
Hazırladığınız omleti bir tabağa alın ve hemen servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder