25 Ağustos 2017 Cuma

MANTARLI ET SOTE TARİFİ - Pratik Ve Nefis Bir Lezzet

121. Bölüm: MANTARLI ET SOTE TARİFİ - Pratik Ve Nefis Bir Lezzet


Merhabalar... Sizlerle bu bölümde MANTARLI ET SOTE tarifimi paylaşmak istiyorum. Hazırlaması son derece kolay, tadı ise nefis! Ben bu sefer et kullandım ama aynı tarifi kuşbaşı doğranmış kemiksiz tavuk ya da temizlenmiş karides ile de hazırlayabilirsiniz. Her biri ayrı güzel oluyor, paşa gönlünüz nasıl isterse. Ayrıca son derece hafif bir yemek, umarım en azından bir kez denersiniz! 

Açıklamalı video için tıklayınız

MALZEMELERİMİZ (2-3 kişilik)
750 gr. yağsız, kuşbaşı doğranmış et
14-15 adet mantar
1 büyük soğan (yemeklik doğranmış)
2 çorba kaşığı dolusu tereyağı 
1 çorba kaşığı dolusu un
1 yumurta sarısı - 1 bardak soğuk süt
1 tatlı kaşığı kekik
2 diş sarımsak - 1 adet defne yaprağı
1/2 limon - 1 çorba kaşığı sirke
1 avuç dolusu doğranmış maydonoz 
1 tutam muskat - 1/2 tatlı kaşığı hardal 
Tuz&karabiber - Zeytinyağı 

YAPILIŞI
Mantarların gövdelerini saplarından ayırın.
Sapları başka bir şekilde değerlendirin.
Gövdeleri temizleyin ve irice doğrayın.
Üstüne 1/2 limon suyu sıkıp kenara alın. 
Büyükçe bir tavada 1'er çorba kaşığı zeytinyağ ile tereyağ ısıtın.
Etleri içine alın ve arzu ettiğiniz renge gelene dek harlı ateşte kızartın.
Bir tutam tuz&karabiber serpip karıştırdıktan sonra, bir tabağa aktarın ve kenara alın.
Ocağın altını kısın, tava azıcık soğuduktan sonra gene 1'er kaşık zeytinyağ ve tereyağ ısıtın.
Soğanları içine alıp bir tutam tuz&karabiber serpin.
Soğanlar yumuşayana dek, yaklaşık 5-6 dakika arasıra karıştırarak soteleyin.
Daha sonra, 1 çorba kaşığı sirke ekleyin ve kokusu uçana dek, 1 dakika kadar karıştırarak pişirin.
Mantarları tavaya alın.
Defne yaprağı ve sarımsakları ekleyin, 1 tatlı kaşığı kadar kekik serpiştirin. 
Mantarlar suyunu salıp çekene dek, arasıra karıştırarak soteleyin.
Defne yaprağını tavadan alın.
1 çorba kaşığı dolusu un ekleyin ve sürekli karıştırarak 1 dakika kadar pişirin.
Ardından 1 bardak soğuk sütü azar azar ekleyin.
Sürekli karıştırdığınıza ve bir yandan tavayı sıyırdığınıza emin olun.
Hardal, küçük bir tutam muskat rendesi ve yumurta sarısını ekleyip güzelce karıştırın.
Damak zevkinize göre tuzunu ve biberini ayarlayın.
Sos akışkan değilse, birazcık sıcak su ekleyebilirsiniz.
Dinlenmiş etleri tavanın içine geri alın ve sosla karıştırarak ısıtın.
Tuzunu biberini kontrol edin, gerekirse ekleyin.
Ocağın altını kapatın ve bir avuç doğranmış maydonoz ekleyip karıştırın.
Mantarlı et sotenizi servis tabağına alın.
Üstünü doğranmış maydonoz ile süsledikten sonra hiç bekletmeden servis edin.


HAZIR :) Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder