3 Mayıs 2016 Salı

TİRAMİSU - Yumurtasız

34. Bölüm: TİRAMİSU - Yumurtasız


Merhabalar... Sizlere bu bölümde tüm dünyada zevkle yenilen ve çeşitli tarifleri olan 'Tiramisu'yu benim nasıl hazırladığımı göstermek istiyorum. 'Tira mi su' İtalyanca'da; 'beni yukarı kaldır' anlamına geliyor. Genellikle yumurta sarısı ya da çırpılmış yumurta akı eklenen bu tatlıda, tercih etmediğim için ben yumurta kullanmıyorum. Tadı inanılmaz hafif ve lezzetli oluyor. 15 dakikada hazırlanıyor, yiyenler bayılıyor :) 


MALZEMELERİMİZ:

2 paket (200 gr) Kedi dili bisküvisi 
400 gr. Mascarpone ya da krem beyaz peynir (oda sıcaklığında)
3 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
1 kutu (200 gr)  krema (soğuk)
3/4 bardak pudra şekeri
2 kaşık limon suyu
1 paket Vanilya
2 çorba kaşığı nescafe
3 çorba kaşığı kanyak (isteğe bağlı)
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
Kakao (süslemek için)
(30x20 cm. Derin Borcam)


YAPILIŞI:

İlk iş soğuk kremayı bir çırpma kabına alın.
1 tutam tuz ve 1 tatlı kaşığı pudra şekeri ekleyin.
2-3 dakika kadar mikserle çırpın. 
Sıvı halinden, mikserin ucuna tutunacak hale geldiğinde kenara alın.
Başka bir kaba Mascarpone ya da krem beyaz peynir (Labne kullanmayın)
ve tereyağını alın.
Vanilya ve pudra şekerini eleyerek ekleyin.
Üstüne limon suyunu dökün ve hepsini karıştırdıktan sonra güzelce çırpın.
Daha önce çırptığınız kremayı da bu karışıma ekleyip hepsini tekrar çırpın.
Ve ihtiyacınız olana dek buzdolabına alın.
Varsa 2 bardak ılık espressoyu bir kaba alın. Yoksa, bir bardak kaynamış 
suyu bir kaba aldıktan sonra içine 2 çorba kaşığı nescafe ekleyin.
Sonra, arzuya göre kanyak ve en son 1 çorba kaşığı dolusu toz şeker 
ekleyip karıştırın.
Şeker eridiğinde, 1 bardak da oda sıcaklığında su ekleyip tekrar karıştırın.
Bisküvilerin yarısını borcamın tabanını kaplayacak şekilde ayarlayın.
Ardından her bisküviyi teker teker elinize alarak, toplam 3 kez kahveli karışıma 
hızlıca daldırıp çıkarın ve tekrar tabağa dizin. 
İlk katın bisküvilerini komple ıslattıktan sonra, kremalı karışımın yarısını 
üstüne dökün. 
Spatula yardımı ile güzelce her tarafına yayın.
İkinci katı da aynı şekilde hazırlayın.
Bisküvileri ıslatıp ıslatıp dizin, ardından kremayı güzelce yayın.
Borcamı streç film ile kaplayıp en az 6 saat (ya da bir gece boyunca ) 
buzdolabında bekletin.
Servis etmeden önce bir süzgeç yardımı ile üstüne komple kakao serpiştirin.
Kakao kenarlara bulaşırsa, ıslattığınız bir kağıt havlu ile temizleyebilirsiniz.
Dilimleyerek servis edin. 

HAZIR :) Afiyet Olsun!
Açıklamalı video için tıklayınız 




3 yorum:

  1. Tiramisu tarifi çok güzel olmuş.Denedim.Ve çok ama çok güzel tarifi tuttu👍❤

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Elvancığım.

    YanıtlaSil