18 Ağustos 2016 Perşembe

DÜŞÜK KARBONHİDRATLI VE ŞEKERSİZ CHEESECAKE - Lezzetten Ödün Vermeden

57. Bölüm: DÜŞÜK KARBONHİDRATLI VE ŞEKERSİZ CHEESECAKE - Lezzetten Ödün
Vermeden

Merhabalar... Sizlere bu bölümde bir başka 'Cheesecake' tarifimi vermek istiyorum. Sürekli farklı cheesecake denemeleri yapmaktayım. Adeta bende takıntı oldu ve yeri geldikçe onları sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu tarif olağanüstü lezzetli ve hafif, suçluluk duymadan yiyebilirsiniz. Üzüm çekirdeğinin faydaları inanılmaz olduğundan onları çıkartmakla da uğraşmadım, olaya hafif çıtır bir lezzet kattı. 


MALZEMELERİMİZ:

2 bardak taze meyve (ben üzüm kullandım)
1 bardak kuru üzüm
2 yumurta
1/2 bardak ince bulgur
1/4 tatlı kaşığı toz zencefil
1/4 tatlı kaşığı tarçın
1 tutam tuz
2 paket vanilya
1 tatlı kaşığı dolusu mısır nişastası
1 kutu krem peynir (labne değil)
150 gr. kaymak


YAPILIŞI:

Yıkadığınız meyveleri ve kuru üzümleri bir tencereye alıp 1,5 bardak su ekleyin.
Kaynadıktan sonra 10 dakika tıngırdatın ve suyunu muhafaza ederek süzün.
Bulguru bir kaba alın. 
Vanilya, zencefil, tarçın ve bir tutam tuz ekleyip karıştırın.
Ayırdığınız meyve suyundan 1/2 bardak ekleyip güzelce karıştırın ve 
15 dakika bekletin.
Bu arada fırını 175 dereceye getirin, tart kabını yağlayın.
24 cm. lik çıkarılabilir tabanlı tart kabı kullanıyorum. 
Krem peynir ve kaymağı bir kaba alıp karıştırın.
Bir yumurtanın sarısını ayırın, beyazını ve diğer yumurtayı peynirli karışıma ekleyin. 
Vanilyayı da ekleyip güzelce çırpın.
Ayırdığınız yumurta sarısını bulgura ilave edin ve tutunana kadar yaklaşık 2-3 dakika güzelce yoğurun.
Tart kabına dökün ve ellerinizi su ile ıslatıp kalıbın tabanına komple yayın.
Eşit şekilde, incecik ve açıklık kalmayacak şekilde yaymaya çalışın.
Kalırsa da yamayıverin :)
Kalıbı başka bir tepsinin içine yerleştirin.
Ve peynirli karışımı üstüne dökün.
En üste süzülmüş meyveleri de serpiştirin ve 30 dakika fırına sürün.
Meyveler sıcak olabilir dikkat!
Bu arada kalan meyve suyunu tencereye alın ve kaynatın.
Mısır nişastasını 1/4 bardak su ile güzelce karıştırın.
Kaynayan meyve suyuna ilave edin, sürekli karıştırın ve yeniden kaynadıktan 
sonra 1-2 dakika tıngırdatın.
Bir kaseye aktarın ve soğumasını bekleyin. 
Keki fırından alınca tamamen soğumasını bekleyin.
Sosun ve kekin üstünü örtüp dolaba atın, 5-6 saat bekletin.
Dilimleyip servis tabağına alın ve üzerine sostan gezdirdikten sonra afiyetle yiyin.

HAZIR :) Afiyet Olsun!
Açıklamalı video için tıklayınız 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder