30 Ağustos 2016 Salı

GARAM MASALA NASIL YAPILIR

58. Bölüm: GARAM MASALA NASIL YAPILIR

Merhabalar... Sizlere bu bölümde, Hintlilerin pek ünlü baharat karışımı olan 'GARAM MASALA'yı nasıl hazırladığımı göstermek istiyorum. Kelime anlamı: Sıcak Baharatlar, 
zira yerken vücut ısısını artırmaktadırlar. Tariflere baktığınızda ise birinin diğerini tutmadığını görürsünüz. Bunun nedeni bu karışımı herkesin ya da bölgenin kendi 
damak zevkine göre hazırlamasıdır. Siz de hoşunuza giden baharatları ekleyebilir 
ya da çıkarabilir, oranlarını azaltıp çoğaltabilirsiniz. Az miktarda MASALA'yı sıcak yemeklerin üstüne serpiştirerek, marinelerde, salata soslarında
veya diğer yemeklerde kullanabilirsiniz.


MALZEMELERİMİZ:

3 yemek kaşığı kişniş tohumu
1 y. kaşığı tane karabiber 
1 y. kaşığı kimyon tohumu
1/2 y. kaşığı rezene tohumu
6-7 karanfil 
1 yıldız anason 
1/8 çubuk tarçın 
5-6 kuru defne yaprağı
6-7 tane kakule

Baharatların hepsini kuru bir tavaya alarak başlayın.
3 kaşık dolusu kişniş ile başlıyorum, çünkü tazesini her zaman bulamıyorum. 
1'er kaşık karabiber, kimyon 1/2 kaşık rezene ekliyorum.
6-7 tane karanfil, yemeklerde tadına bayılıyorum. 
1 tane yıldız anason ve azıcık tarçın koyuyorum.
Tarçın harika bir baharat olmasına rağmen yemeklerde baskın olabiliyor. 
Son olarak 5-6 defne yaprağı ve 6-7 tane de kakule tohumu.
Karışımı orta ateşte sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. 
Güneş altında 4-5 saatte de kurutabilirsiniz.
Kavurma işlemi lezzetlerini inanılmaz arttıracak, bu adımı atlamak istemezsiniz:)
Kavurduktan sonra bir kaseye alıp soğumalarını bekleyin.
Ve toz haline getirin. Baharat öğütücü ya da temiz bir kahve öğütücü kullanabilirsiniz.
Bir havan ve tokmak da iş görür ama yapması daha zor! 
Çektiğiniz karışımı kevgirden geçirin.
Büyük parçaları tekrar çekin ve eleyin.
Son bir kez öğütüp daha toz bir karışım elde edebilirsiniz. 
MASALA'yı karıştırdıktan sonra küçük bir kavanoza alın,
Sonrasında tek yapmanız gereken kapağını kapatmak :)
Işık görmeyen bir yerde tazeliğini 3 aya kadar koruyacaktır. 


HAZIR :) Afiyet Olsun!
Ayrıntılı video için tıklayınız 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder