11 Mayıs 2017 Perşembe

NEFİS VE SAĞLIKLI MOZAİK PASTA TARİFİ - Toz Şeker Ve Pötibör Bisküvi İlavesiz

105. Bölüm: NEFİS VE SAĞLIKLI MOZAİK PASTA TARİFİ - Toz Şeker Ve Pötibör Bisküvi İlavesiz



Merhabalar... Bu bölümde sizlerle sağlıklı mozaik pasta tarifimi paylaşmak istiyorum. Yaptığım en güzel şekersiz tatlı oldu diyebilirim, umarım en azından bir kez denersiniz! Orijinal mozaik pasta tarifimin linkini de aşağıya ekliyorum. Bu bloğu, 2016-Ocak ayında başlattığımda, yüklediğim ilk tarif olmuştu. O da inanılmaz lezzetlidir, tabi tercih sizin :)



MALZEMELERİMİZ
2 bardak fındık
2 bardak kuru üzüm
50 gr. (1/2 bardak) kakao
125 gr. tereyağı
1/2 bardak süt
1 yumurta
40 gr. bitter çikolata
1/2 limon kabuğu rendesi
1 tutam tuz
1 silme tatlı kaşığı nescafe

YAPILIŞI
Çikolataları irice doğrayın ve kenara alın.
Tereyağını da irice doğradıktan sonra kenara alın.
Fındıkları derin bir tencereye alın ve orta ateşte 3-4 dakika karıştırarak kavurun.
Ocağı kapatın, fındıkları rondonun haznesine transfer edin, tencere de bu arada soğuya dursun.
Fındıkları rondoda irice doğrayın, biraz taneli kalabilir.
Ilıyan tencereyi tekrar kısık ateşe alın ve tereyağını içinde eritin.
Kakaoyu ekleyip güzelce karıştırın.
1/2 bardak süt ile 1 kaşık nescafeyi ekleyip karıştırın.
Yumurtayı ilave edin ve hızlıca, çırpar gibi karıştırın.
Ardından kuru üzümleri ekleyip, 5 dakika kadar sürekli karıştırarak, en kısık ateşte pişirin.
Ve ocağın altını kapatın.
Karışımın üstüne 1 tutam tuz ve 1/2 limon kabuğu rendesi ekleyin.
Çikolatayı ilave edip eriyene dek karıştırın.
Kapak kapatıp 10 dakika kadar ılımasını bekleyin, üzümler biraz daha yumuşasın.
Karışımı el blendırı ile iyice çırpın ve büyük parça kalmadığına emin olun, yoksa donduğunda yemesi zor olacaktır.
En son fındıkları ilave edip karıştırın ve pastanın ılımasını bekleyin.
Büyükçe bir buzdolabı poşetinin alt ve bir uzun kenarını kestikten sonra, komple açın ve tezgaha serin.
Mozaik pasta karışımını poşetin ortasına, uzunlamasına olacak şekilde yayın.
Poşetin uzun kenarlarını kapatarak pastayı ortada toplayın.
Pastayı poşet ile sarmalayın ve ellerinizi kullanarak mozaik pastanın o meşhur şeklini verin. (üçgen prizma) 
Buzluğa atın, koyarken şekli bozulmuşsa buzlukta tekrar şekil verip 2 saat bekletin.
Süre sonunda buzluktan alıp poşeti açın.
İnce ince dilimleyin ve dilimleri büyük bir tabağa alın.
Üstünü örtüp tekrar buzluğa atın ve servis etmeden önce en az 4 saat daha beklettiğinize emin olun! 
Tadı inanılmaz leziz, durdukça daha da güzelleşiyor ve hatta 3 yaşındaki yeğenimiz bile bayılarak yiyor!

HAZIR :) Afiyet Olsun!
Açıklamalı video için tıklayınız 

2 yorum:

  1. Canım Elvancığım...senin mozaik pastandan yaptım,çok güzel bir bomba oldu,küçük bir pasta lokması seni anında bitter tadına doyuruyor...sonra zaman geçtikçe sen o tadı bir daha ve bir daha tatmak arzu ediyorsun...tıpkı reklamlardaki magnum dondurmaları..sözü fazla uzatmayım...canım ellerine sağlık..mutfakta senin tariflerini yaparken sonucunda iyi bişeyler çıkacak eminim ve yeni tariflerini büyük bir cesaretle yapıyorum...bir da benim için çok önemli...tariflerin çok sağlıklı...kan şekerini tavana zıplattırmıyorrrr...Canım ellerine sağlık devamını merakla bekliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eksik olma Sofi'ciğim, beğenmene çok sevindim biz de bayılarak yiyoruz bu tarifi... Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim, mutlu ve sağlıklı günler dileklerimle...

      Sil