21 Temmuz 2017 Cuma

BAMYALI BULGUR PİLAVI TARİFİ - Yaz için mükemmel bir yemek!

116. Bölüm: BAMYALI BULGUR PİLAVI TARİFİ - Yaz için mükemmel bir yemek!


Merhabalar... Bu bölümde sizlerle yaz aylarında bayılarak yediğimiz 'Bamyalı Bulgur Pilavı' tarifimi paylaşmak istiyorum. Tadı nefis, hazırlaması kolay. Ayrıca, bamyaları önden kavurduğumuz için salyalanma da gidiyor. Bamyalı bulgur pilavını sıcak, ılık ya da arzuya göre soğuk olarak servis edebilirsiniz. Umarım en azından bir kez denersiniz!


MALZEMELERİMİZ
250 gr. bamya
1 kupa iri bulgur
2 kupa sıcak su
2-3 küçük domates 
1 soğan
1 diş sarımsak (kabuğu soyulmuş)
1/2 limon
4-5 dal yeşil soğan
Kırmızı tatlı toz biber 
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
Zeytinyağı
Tuz&karabiber 

YAPILIŞI
Soğanı soyup yemeklik doğrayın ve kenara alın.
Yeşil soğanları ince doğrayın ve kenara alın.
Domatesleri yıkayın, sapını kesin ve irice doğrayın.
Rondoda püre haline getirin ve kenara alın.
Bulguru yıkayıp süzün ve kenara alın.
Bamyaları yıkayıp süzün.
Saplarını kesin.
Verev (diyagonal) olacak şekilde, büyüklüklerine göre 2-3 parçaya doğrayın.
Kötü olan uçlar varsa, kesip atın.
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı ile 1 diş sarımsağı dilimleyerek, geniş bir tencerenin içine alın.
Orta ateşte ısıtın.
Yağ ısındığında sarımsakları tencereden alın.
Bamyaları tencerenin içine alın, bir tutam tuz ve karabiber serpiştirin. 5-6 dakika ya da salyalanma gidene dek, karıştırarak kavurun.
Kavurduğunuz bamyaları bir kaseye aktarın ve kenara alın.
Tencereye 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip soğanı içine alın.
Bir tutam tuz ve karabiber serpiştirin, orta ateşte ara sıra karıştırarak 5-6 dakika ya da yumuşayana dek kavurun.
Bir tutam kırmızı tatlı toz biber serpiştirip karıştırın.
Domates püresini ilave edin.
1/2 tatlı kaşığı toz şeker serpiştirin ve 1-2 dakika karıştırarak pişirin.
Bulguru ilave edin.
1 tatlı kaşığı ya da damak zevkinize göre tuz, bir tutam karabiber  serpiştirin ve güzelce karıştırın.
Bamyaları tencereye geri alın, nazikçe karıştırın.
2 bardak sıcak su ekleyip nazikçe karıştırın ve kaynamasını bekleyin.
Ocağın altını iyice kısın, kapak kapatın ve 13-14 dakika kadar ya da suyunu çekene dek tıngırdatın.
Olup olmadığını kontrol edip ocağın altını kapatın ve 10 dakika kadar demlendirin.
Üstüne 1/2 limon suyu sıkın.
Yeşil soğanların birazını süsleme için ayırın, kalanı tencereye ekleyin.
Nazikçe karıştırın ve servis tabağına alın.
Üstünü yeşil soğan ile süsleyin ve servis edin.

HAZIR :) Afiyet Olsun!
Açıklamalı video için tıklayınız 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder